Szabó Dániel @ Írok neki

Adatvédelmi tájékoztatás

Az adataira a GDPR-irányelveknek megfelelően vigyázunk.
Levele elküldésével elfogadja adatvédelmi tájékoztatónkat.
Elfogadom
05.
26.
16:24

Nem tart kivonuló cégektől a kormány

„Nem befolyásolja az extraprofit elvétele, hogy egy cég kivonuljon Magyarországról” – mondta Nagy Márton, aki szerint, ha valaki az exit útjára lép, akkor az egy üzleti döntés.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
16:20

Nem számol a kormány olajembargóval

A kormány és az Európai Bizottság között nem az átállás időpontjáról van vita: a 2023 végi dátum nincs veszélyben az uniós olajembargótól függetlenül. A vita arról van, hogy egyetlen ország se szenvedjen jobban a döntéstől, mint Oroszország – ismertette a kormány fenntartását az új uniós szankciókkal szemben Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
16:16

Hamar elmehetnek a különadók, de sokáig is maradhatnak

Ha nincs extraprofit, lassul az infláció, eltűnik a recessziós veszély, akkor semmi akadálya, hogy kivezessék a különadókat – jelentette ki Nagy Márton.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
16:13

Ha áthárítják az új adót, akkor azt látja a kormány

A szektorális különadókat Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint azért nem tudják a lakosságra hárítani majd a cégek, mert pontosan látszódik majd, hogy milyen költségeik vannak, arra mekkora profit keretkezett.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
16:10

Még nincs pontos lista, mely beruházásokat halasztják el

Gulyás Gergely szavai szerint már elkezdett beruházásokat nem állít le a kormány, de még el nem kezdett projekteket elhalasztanak. Pontos listát egyelőre nem tudott mondani a miniszter, mivel még csak egy körülbelüli lajstromot állított össze a kormány az elhalasztásra kerülő beruházásokról.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
16:06

A benzinkutasoknak kell ellenőrizni a rendszámot

Az árstoppos üzemanyagárak péntektől csak a magyar rendszámú autókra vonatkoznak.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
16:00

Béremelések jöhetnek

A pedagógusoknál és a rendvédelmi szerveknél a nehéz helyzet ellenére is indokolt a béremelés, és ezt meg is ígértük - mondta a Gulyás Gergely.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
15:56

Nagy: az infláció globális tényezők miatt gyorsul

A gazdaságfejlesztési miniszter szerint külső tényezők miatt gyorsul az infláció Magyarországon, ami a nyersanyag- és energiahordozó-árak emelkedésének köszönhető. 

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
15:53

Nem tart indokoltnak áfacsökkentést a kormány

Az eddigi tapasztalatok alapján az áfacsökkentés nem eredményez árcsökkenést – érvelte meg Gulyás Gergely, hogy miért nem enyhítik a termékek és szolgáltatások esetében a forgalmiadó-terheket.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
15:47

A forintot felkapták a bejelentések

A kormányinfó kezdete óta a forint erőre kapott: az euróval szemben már 390,27-es szint alá esett a napközbeni 396,69 közeli sávból, de már a sajtótájékoztató kezdetekor is 393 körül mozgott a kurzus.

Szerző(k): Szabó Dániel